måltid, Mat
Skriv en kommentar

Blåbærmuffins

Tidligere i høst tok vi turen ut for å sjekke blåbærforholdene.

Fangsten ble fryst ned, men tatt frem igjen for å lage søte høstfristelser.

Bli med på turen og lag dine egne, da vel!


Ingredienser:

  • stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 dl fløte
  • dl blåbær

Fremgangsmåte:

  1. Rør romtemperert smør og sukker sammen.
  2. Ha i ett og ett egg som du rører inn i blandingen. Rør godt mellom hvert av eggene slik at røren ikke skiller seg.
  3. Bland så i siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
  4. Spe på med fløte og rør blandingen godt sammen.
  5. Vend inn blåbærene.
  6. Fordel røren i mellomstore muffinsformer. Denne røren er nok til 8-10 muffinsformer.
  7. Muffinsene stekes på 180°C midt i ovnen i 15-20 minutter.
  8. Etter endt steketid lar du muffinsene hvile på en rist. Bland noen blåbær med pisket krem og bruk som topping.
  9. Server og nyt!

Har du ferske blåbær, vil røren bli noe lysere.

Oppskriften er lånt fra matprat.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *