leder
Skriv en kommentar

Hjertebank

IMG_1532-1024x682

Tekst: Marie Furhovden
Foto: Fride Maria Næsheim

Det finnes mange typer hjertebank.

Du har den medisinske betegnelsen, den som kan være et tegn på noe fysisk som er i veien. Men du har også den hjertebanken som kommer plutselig i det du brått står overfor en situasjon du kanskje ikke var forberedt på. Eller at det er en følelse du søker, nettopp fordi den gir deg hjertebank. Den følelsen om at hjertet pumper fortere, at pulsen stiger og at hjernen din jobber på høygir.

Den du får etter for mange kopper svart kaffe en sein kveld med overtidsjobbing.

Den du får av å stå foran familien din på konfirmasjonsdagen og du skal vise alle at du er voksen og kan takke for at alle har kommet og fortelle dem hvor glad du er i foreldrene dine, når du egentlig synes det hele er heller pinlig.

Den du får av å stå på toppen av en litt for heftig slalomløype, men du ikke vil være dårligst.

Den som får deg til å skrike av frykt under skrekkfilmen på kino som du etter mye press har latt deg overtale til å bli med på.

Den du får når du håndhilser på din forhåpentligvis kommende sjef under et jobbintervju, og det eneste du klarer å tenke på er hvor svett du er i håndflatene.

Den du får når du ser din store forelskelse.

Jeg har hatt hjertebank mange ganger i løpet av livet. Og de aller fleste hendelsene er ganske små. Ja, kanskje til og med de ubetydelige hendelsene. Som når jeg har betalt med kort på butikken uten å vite om det er dekning. Eller da jeg prøvde å snike meg inn på utesteder jeg ikke var gammel nok til å være på.

Men også store hendelser har gitt meg hjertebank. Som den gangen jeg fikk vite at mormoren min var syk. Eller den gangen jeg skjønte hva jeg skulle utdanne meg som, og hadde en ørliten åpenbaring.

Stor eller liten, det spiller ingen rolle, det er hendelser vi husker, ting som brenner seg inn i brystet på en.

I denne temaperioden i Glød skal vi møte mennesker som har hatt en opplevelse som har gitt dem hjertebank. Kanskje det er noe de driver med til daglig, eller noe som streifet dem en gang for lenge siden. Og kanskje denne lille hendelsen en gang for lenge siden at fått dem til å legge om livet.

Det har blitt 2016, et helt år med opplevelser står og venter på oss. Jeg kan garantere at i alle fall et par av dem kommer til å gi deg hjertebank. Bare vent og se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *