leder, Meninger
Skriv en kommentar

Lidenskap

Bilde-5-Fride_2-1024x682

Tekst: Marie Furhovden

Foto: Fride Næsheim

Jeg har hatt mange lidenskaper så langt i livet. Det har jeg i alle fall trodd. Den første lidenskapen jeg kan huske var skrivingen. Jeg skulle bli forfatter og skape en ny Harry Potter-suksess. Minst. Men så kom tenårene, og lidenskapen tok en liten avstikker til en gutt som var to år eldre. En gutt som fortsatt den dag i dag ikke vet hvem jeg er.

Som voksen synes jeg det er vanskelig å sette fingeren på hvilken lidenskap som opptar meg, om jeg i det hele tatt har noen. Aller mest er jeg opptatt av å bare være, takle voksenlivet, betale husleia i tide og spise nok frukt og grønt.

Heldigvis er ikke alle som meg.

Bjørnstjerne Bjørnson sa at «Det er så med meg at lidenskapen er en del av min drivkraft».

Lidenskap kan ta så mange former. For noen betyr det å følge lidenskapen å stå opp klokken fem hver morgen og løpe to mil. For noen kan det være å bruke hvert eneste ledige sekund ombord i en seilbåt et sted ute på havet. For andre igjen innebærer lidenskapen at du etter hundrevis av timer med hodet ned i bakebollen oppnår den perfekte, luftige skolebollen.

I denne temaperioden i Glød treffer vi mennesker som har en lidenskap. De som brenner for noe og følger drømmene sine. De kan være små eller store. Kanskje er det et mål som skal nås, eller en drøm som skal oppfylles.

For en av dem handler det om å ta et felles ansvar for å redde miljøet. For en annen å å skape noe eget.

De er alle ulike, men de har en ting til felles. De er lidenskapelig opptatt av noe.

Så kanskje all denne lidenskapen kan få meg til å innse hvilke lidenskaper jeg sitter inne med. Kanskje for deg også, jeg vet det er flere av oss.

Jeg håper du får en god opplevelse, og at du nyter lesingen.

Marie

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *