leder
Skriv en kommentar

Livet

april_leder

Tekst og foto: Marie Furhovden

For meg ble det i år første april som markerte våren, og ikke første mars. I går snødde det i Bergen, så da passet det fint å utsette startskuddet på årets beste måneder litt lenger.

Det er tre måneder siden vi lå hjemme på sofaen og prøvde å komme oss etter en nyttårsfeiring med raketter og sjampagne. Det er også tre måneder siden jeg skrev om hjertebank. Det betyr at det er klart for et nytt tema her inne. Denne gangen handler det om… livet. Og før du tenker at du akkurat leste verdens største klisjé, la meg forklare det for deg.

Se for deg livet som en lang line, en tunell, om du vil (nå mens vi likevel er i klisjéhjørnet). Det er bare en vei og gå og det er fremover, og – dessverre vil noen kanskje si – innebærer det å bli eldre. For hvert eneste år som går føler man seg en liten smule smartere enn man gjorde året før. Man har opplevd 365 dager med nye ting (selv om vi alle kan innrømme at en god del av disse har blitt tilbragt med netflix og hånden godt nedi ostepopposen). Du har gjort noen valg, opplevd noe annet, opplevd noe nytt. Både stort og smått. Enkelte ganger handler det om å velge å prøve den nye paprikaosten til Tine eller om man skal lese tre sider til i krimboka eller ikke. Andre ting er større og viktigere.

I denne perioden skal vi snakke om hvilke valg man har tatt og hvilket syn man har på hverdagen. For noen ganger må vi stoppe opp litt og kjenne etter. Hva har vi valgt? Hvorfor? Hvordan ser det ut for meg akkurat nå?

Jeg kan begynne med meg selv og informere om at jeg i dag tok et valg om å gå med kort bukse og ankelsokker til tross for at gradestokken viste tre pluss. Det anbefales ikke. I alle fall når jeg i tillegg valgte å sove litt lenger, som resulterte i mistet buss, og tredobbel ventetid på holdeplassen.

God lesing!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *