mennesker, Video
Skriv en kommentar

Ungdommen nå til dags

Tekst og film: Marie Furhovden

Tenk deg at du skrur tiden tilbake 15-20 år. Du er igjen tenåring, og ser på fremtiden som en eksotisk oppdagelsestur som ligger der utålmodig og venter på deg. Du har enda ikke skjønt at det kan lønne seg å betale regninger i tide, at skatt er et nødvendig onde, og at det er ganske stusselig å flytte for seg selv til din første hybel. Du synes fortsatt det er litt skummelt, men samtidig kult å skulke timer og du tok kanskje din første sigg bak svømmehallen med den skikkelig kjekke fyren to trinn over deg.

Her møter du Ingebjørg og Linnea. Med sine 15 og 17 år på planeten er de nå på vei inn i de voksnes verden. De skal ta stilling til umulige spørsmål som utdannelse, familie, boliglån.

Men heldigvis er det ikke akkurat her og nå de skal ta alle disse valgene. Her og nå er de helt enkelt to jenter på 15 og 17 år som lever to totalt forskjellige liv.

Ingebjørg er 15 år, skal konfirmeres i mai og skulle aller helst ha begynt på en videregående med toppidrett-hest. Hun bor i Morgedal, en liten bygd 430 meter over havet med omlag 300 innbyggere i Vest-Telemark. Her bor hun med sin mor og far og lillesøster Anne på Berge gård, og bruker tiden sin på det hun aller helst vil og liker best.

Linnea er 17 år og bor i Oslo med sine nesten 650 000 innbyggere. Hun er tredjemann i en søskenflokk på fem, og sammen med sine foreldre bor hun i en prestebolig på Kjelsås. Hun er kunsterisk og utadvendt, og om hun kunne valgt fra øverste hylle ville hun aller helst ha blitt psykolog.

Filmen “Ungdommen nå til dags” vil gi deg et lite vindu til hva som foregår i to tenåringshoder som har hatt en så forskjellig oppvekst. Den ønsker å gi deg et innblikk til en tid du kanskje har glemt, eller rett og slett fortrengt. En tid mange omtaler som en av de vanskeligste periodene i livet. Tenårene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *